ga naar MEUBELEN
ga naar KUNST
30 jaar ervaring   -   Ambachtelijk, eerlijk   -  Met het hart gemaakt in eigen atelier
ga naar de startpagina
ga naar Titus Bransma
ga naar de dressoir
ga naar de spiegelkast
ga naar het grafmonument
ga naar One two three love is in the air
ga naar Titus Bransma
ga naar de dressoir
ga naar de spiegelkast
ga naar het grafmonument
ga naar One two three love is in the air
ga naar Titus Bransma
ga naar de dressoir
ga naar de spiegelkast
ga naar het grafmonument
ga naar One two three love is in the air

Een eerste kennismaking      

 

Mijn naam is Jos Mertens en ik ben een lentekind uit 1955.   

In een ver verleden studeerde ik af aan de K.U. te Nijmegen als

cultuur- en godsdienst psycholoog.  Van kinds af aan lag mijn liefde al bij

het houtambacht. Ik wilde niet alleen mijn hoofd gebruiken, maar ook mijn                     handen.

 

Al  tijdens mijn psychologiestudie heb ik besloten meubelmaker te worden. Tevens volgde ik daarvoor opleidingen en het geluk bracht me waar ik wezen moest, Jos Zanders B.V. te Venlo. Een geluk, omdat dit bedrijf stoelde op méér dan 100 jaar meubelmakerservaring. Met  meubelmakers in dienst die zeer kundig waren in hun vak. Het waren zeer  goede leermeesters voor me en zij vormden mij en mijn ervaringen tot wie ik nu ben en wat ik nu kan maken.  Na 30 jaar kan ik alleen maar zeggen dat de liefde voor- en de kennis van het vak is toegenomen.

 

Met pijn in het hart heeft mijn baas besloten het familiebedrijf na 135 jaar vaarwel te zeggen. Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van een opvolger heeft hem daartoe gebracht.  Helaas!

 

Als eenmansbedrijf Jos Mertens MEUBELENKUNST ga ik de meubelmakers werkzaamheden van Zanders B.V. voort zetten.   In al die jaren heb ik een veelheid aan meubels gemaakt en deed ik vele ervaringen op in diverse stijlen en vormen. Maatwerk, exclusiviteit, mooi, tijdloos en degelijkheid stonden  bij Zanders voorop en dat zal zo blijven.

 

De naam MEUBELENKUNST doet al meer vermoeden en dat is ook zo. Graag wil ik mijn eigen inbreng toevoegen aan de bestaande meubelmakers activiteiten. Mijn voorliefde voor marquetterie bijvoorbeeld of het toevoegen van andere materialen zoals steen. Werken met steen is een tweede liefde waarmee ik me de afgelopen 20  jaar tot beeldhouwer ontwikkelde. Graag werk ik met Belgisch hardsteen.

De vele werkzaamheden gingen al dan niet gepaard met een voorafgaand ontwerp. Ook de in de loop der jaren ontwikkelde kennis en vaardigheid omtrent dit ontwerpen kan ik U bieden.

 

Het liefst wil ik uw ‘persoonlijk noot’ toevoegen aan het toekomstige werk- of meubelstuk .  Een ambachtelijk éénmalig  gemaakt werkstuk is natuurlijk altijd uniek, maar dit wordt nog specialer indien er iets persoonlijks aan wordt toegevoegd .

 

Sinds 2016 is mijn passie voor gitaren verder tot bloei gekomen.  Graag help ik jou bij het realiseren van jouw droomgitaar,  het maken van jou specifieke gitaar.  

Interesse?   Lees meer over mijn passie voor gitaarbouwen.

 

Heeft u concrete wensen of loopt u al jaren met een idee dat geen vorm krijgt, neem dan gerust eens contact met mij op.   Hoe U mij kunt U bereiken

Jos Mertens

 

 

 

 

 

Ga naar het interview door De LimburgerMeer info:

Ga naar dit krantenbericht in De Limburger van 16-aug-2013

 

 

 

Ga naar het interview Douwe Bob en Jos MertensMeer info:

Ga naar dit krantenbericht in De Limburger van 22-okt-2022

Op instagram is de gitaar te zien en horen bij Khalid en Sophie.

Josmertens1.618